Ermelinda Smajl Qorraj: Para viteve të liga

Lina Qorraj(Xhaxhait tim,Ismet Qorraj)

Zërin e kishe të ëmbël
Syrin e mprehtë
Vështrimin e thellë
Mendimin e qartë
Urdhërin e prerë
Fjalën e zjarrtëPostieri
Rilindjen
E asaj dite të kobshme
Na solli
Si një copë drite
Nëpër të çarën e derës
E futi
Dhe në të
Ismeti...vdiç në logun 
e burrërisë

Kalorës i nxirosur
Hiçi i madh
Të erdhi vërdalë
Para vitëve të liga
të shekullit

që pinte gjak
P╒rtypte barot
Fashatonte plagën
e Ti 
Ismet
u dole para
Agimeve marsjane
kur trolli me nofullat e veta
Kafshonte bijtë e sajë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)