Tetëdhjetë e nëntë thyerje reflektuese....Mentor Thaqi 

RRËFIM KOHE

u ça pasqyrë e fundshekullit
në tetëdhjetë e nëntë thyerje reflektuese,
mozaik gjithëfarësh, imZot ...
në mes sall kuq e zi

e bardha nga larg vinte,
largë ... shihnin largpamësit

kjesh vetë aty ... e pashë
para syshë, copë-copë u thy

djemtë dolen para zjarri,
flakëpërflakë ... me hapës varri

ah, heronjtë e mi,
ju që falnit, ipnit zemër, moral, dashuri ...

Ismeti i nënës, Agimi i vëllaut, Salihu i motres,
Ragipi, Syla, Muja ... Mentori tevona,
Djem të Votrës, që vrisnin zezona

atë ditë ... më tha vëllau Alberti
kur po kafshonte dhëmbë e dhimbje
... lëre plagën time, shëro plagı Kombi, vëlla,
koha e lëmëritjeve iku

fjalët vonojn, ne saora n´Kuvend t´Pajtimit,
Verrat e Llukës hapekrahë ...
për ata njëqind, duhej shpagim,
njëmij t´shpëtohen, dhjetëmij t´ruhen

për ty Shqipni, Dardani ...
po a nuk ishte ky kushtrimi,
a nuk ishte ky kthjellimi ... imZot
...
Mentor Thaqi VS., 04.03.2015ME FËRFËLLAZËN

(tha Ismeti)

n´Legjendë, me fërfëllazën hyri,
elan, guxim, trimëri ... në shtatëpash gjerësi

Legjenda na mbet ne,
Ai dhe virtytet, me fërfëllazë shkuan n´Përjetësi

tha, Liria është nisur
shtigjeve të ngushta në ardhje,
e kthjelltë, e dielltë, e ngrohtë

paçka se e kuqe nga gjaku,
çmim s´ka kush që mi pret

dy gishta t´simbolikës drejtuar kah Qielli
në vetëdijësim ...
njërin aty për aty në dashuri paqeje,
tjetri në ruajtje t´ndërgjegjes e t´përgjegjes

... do t´jetë gisht çarku ... gjysmë harku

Saga jonë, ecjen muar, t´bëhet këngë
e kënga si gjithnjë kushtrim

Ai, zjarrin në bluarje ndër dhëmbë
n´këndim ... Dëshmori im

kishte vendosur, e vulosur ...
n´vetëflijim ... n´akt sublim
...
Mentor Thaqi VS., 15.03.2015

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)