Delirium - Libër me essay nga Vladimir Marku
(10-hours on Bogota - Madrid flight) 
(10-orë në fluturimin Bogota -Madrid)
English - Albanian


"If you live according to nature, you will never be poor; if you live according to opinions, you will never be rich." - Epicurus
"Nëse jetoni në përputhje me natyrën, ju nuk do të jeni kurrë i varfër; nëse ju jetoni në përputhje me opinionet, ju kurrë nuk do të jeni i pasur." - Epikuri
"If God listened to the prayers of men, all men would quickly have perished, 
GK
for they are forever praying for evil against one another." Epicurus
"Nëse Zoti do t u përgjigjej lutjeve të njerëzve, të gjithë do të kishin vdekur sepse ata gjithmonë luten për t i bërë keq njëri-tjetrit." - Epikuri
"Immorality comes from the people who only accept love, but do no offer same. Amal Imoraliteti vjen nga njerëzit të cilët vetëm pranojnë dashuri, por nuk e ofrojnë atë." - Amal

JERM
(10 - orë në fluturim in Bogota - Madrid)

Ndodhi pikërisht tek Gate C8 i fluturimit Bogota - Madrid në aeroportin e Bogotas, Kolumbi. Ata na bënë që të prisnim. Ne, "alienët", shqiptarë, turq, bullgarë etj. Të prisnim atje, në këmbë, tek Gate, që të tjerët të na shikonin se ne ishim të veçantë. Ne "meritonim" vëmendje, vëmendje publike. Dhe as e dinim përsenë. Dhe unë e urrej shkretëtirën e padijes së një përseje dhe e humbas qetësinë. Në përgjigje të pyetjes sime, zonja me urdhëra mërmëroi diçka si "Pasaportat tuaja kanë probleme". Çfarë problemi? Gati ulërita, a nuk e shikoni që kam tre viza Shengen, një kanadeze, një angleze... Gruaja me urdhëra as që e kishte idenë se çfarë po komunikonte anglishtja ime. Pastaj, pasi nuk priteshin më pasagjerë të tjerë, ata na vunë përpara si bagëti drejt një zonje tjetër me kompjutër e cila kontrolloi, kopjoi, shënoi..., bëri gjithçka që edhe mund të mos ju shkojë mendja me pasaportat tona me një buzëqeshje në fytyrën e saj kolombiane për secilin nga ne. E si ndodh që nuk ka rregulla miqësore mbi këtë tokë?

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)