Nënë Tereza në sytë e botës - Libër nga Mehmet GëzhilliPërmbajtja

I. Nënë Tereza në OKB
II. Nënë Tereza dhe Çmimi Nobel
III. Ati i Shenjtë dhe Nënë Tereza
IV. Personalitete të ndryshme për Nënë Terezën
V. Shtypi botëror për Nënë Terezën
VI. Fragmente nga monografi...
GK

VII. Poezi

I. Nënë Tereza në OKB
- Havier Peres De Kuelar
- Fjalimi i Nënë Terezës në OKB


“Kjo është Asambleja e fjalëve. Disa ditë më parë kishim këtu burrin më të fuqishëm në botë. Sot kemi nderin dhe kënaqësinë të kemi në Asamblenë tonë gruan më të fuqishme në botë. Mendoj se nuk ka nevojë t’ua praqes se kush është. Ajo ka nevojë për vepra dhe jo për fjalë. E pohoj këtë me bindje të plotë se Nënë Tereza është më shumë se Unë, më shumë se të gjithë ne. Ajo është Kombet e Bashkuara. Ajo është paqa në botë”.
Havier Peres De Kuelar
Ish-Sekretar i Përgjithshëm i OKB-së
“Kuvendi” nr.8, gusht 2010, f.50

“Nënë Tereza është OKB-ja. Ajo është paqja në botë. Sot kemi privilegjin të llogarisim në praninë e Gruas, vërtetë më të fuqishme mbi tokë. Kjo nuk kërkon fjalë, por kërkon vepra. Kjo është e madhe, më e madhe se të gjithë ne sot, kjo është forca e botës, sepse jetën e saj e lidhi me dashurinë njerëzore, me të varfërit, që durojnë nga uria, që ata të mos vdesin, më të braktisurit e të harruarit e botës dhe me ata buzë varrit”.
Havier Peres De Kuelar
Ish-Sekretar i Përgjithshëm i OKB-së
“Rilindja”, 7 shtator 1997, f.6.

“Nënë Tereza e cila kishte vizituar dy herë Kombet e Bashkuara, ishte një shembull brilant bamirësie, gatishmërie dhe force shpirtërore”.
“Republika”, 7 shtator 1997, f.13.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)