Festivali mbarëkombëtar i poezisë “Bytyçi”Poeteka Mbarëkombëtare “Bytyçi”, organizon festivalin e poezisë shqip “Bytyçi, në kuadrin e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.Festivali është 1 ditor, me datën 26 gusht, ora 10 në Mal të Dajtit, Tiranë.

Poetët pjesëmarrës që vinë nga Kosova, Maqedonia, Mali i zi, e tjer, do të vendosen në darkën e 25 Gushtit në HOTEL TIRANA INTERNACIONAL (Tek 15 katëshi, në qendër të kryeqytetit të Shqipërisë).

Juria përkatëse e festivalit mbarëkombëtar të poezisë “Bytyci “, që mbahet më 26 gusht, në Mal të Dajtit, Tiranë., ka vendosur që: poezitë do të lexohen para pjesëmarrësve dhe të ftuarve artdashës së poezisë, ku në fund të takimit, do ketë jepen vlerësimet në tri çmime, si dhe për poetët e ri, me çmime inkurajuese.

Kryesia e festivalit mbarëkombëtar të poezisë “Bytyçi”, fton poetët:

Agim Desku, Kosovë
Arqile V.Gjata, Athinë
Arsim Halili, Preshevë
Andrea Danglli, Durrës
Aldona Agim Gjediaj, Tiranë
Bagzet Balili, Prishtinë
Bajazit Cahani, Tiranë
Daniela Korteci, Tropoj
Demir Gjergji, Tiranë
Dhimitër Kokaveshi, Gjirokastër
Engjell Koliqi, Stubëll, Kosovë
Fatime Kulli, Tiranë
Fatjon Imeraj
Fation Lami, Tiranë
Fatjona Geci
Fatos Rushiti, Kumanovë
Fehmi Berisha, Zvicër
Ibrahim Beriashi, Ulqin
¬Ilmi Dervishi, Tiranë

Kadire Maniqi, Kosovë
Kejdi Sejdiu, Durrës
Kujtim Morina, Tiranë
Kujtim Agalliu, Elbasan
Lulzim Logu, Tropoj
Lulzim Hajdari
Naim Kelmendi,Kosovë
Myrteza Mara, Vlorë
Mehdi Krasniqi, Malishevë
Mirvete Kabashi Leku, Prizren
Murat Gashi, Prizren
Nafie Salihaj, Tropoj
Namik Selmani, Berat
Nehat Jahiu, Maqedoni
Qendresa Sadriu, Prishtinë
Riza Xhevdet Lahi, Tiranë
Ruzhdi Berisha, Kosovë
Sarë Gjergji, Kosovë
Sejdi Berisha, Kosovë

Seit Seitaj, Itali
Shefqete Gosalci, Prishtinë
Silva Ternova, Kosovë
Skënder R.Hoxha, Kosovë
Sulejman Mato, Tiranë
Rita Salihu, Prishtinë
Fehmi Berisha, Zvicër
Gjon Neçaj, Tropoj
Lejla Hoti
Lindita Prenga, Greqi
Mahir Morina, Kosovë
Mimoza Bici, Tiranë
Natasha Dhasko, Tiranë
Sejdi Berisha, Kosovë
Tahir Bezhani, Gjilan
Helena Halilaj, Tiranë
Violeta Allmuça, Tiranë
Venka Capa, Tiranë
Vilson Culaj, Klin, Kosovë
Xhavit Gasa-Angli
Xhelal Luca, Tiranë
Xheladin Mjeku, Kosovë
Zyba Hysa, Vlorë

Numri i konkurruesve ishte i madh, prandaj me gjithë vlerat e paraqitura, Kryesia qe e detyruar që një pjesë të tyre ta falënderoj me shpresë, se do të jenë pjesëmarrës në festivalin e ardhshëm.

Të ftuarit të konfirmojnë ardhjen në Festivalin e poezisë “Bytyçi” (fjalapoetikebytyci) e nëse jo, konsiderohen se kanë hequr dorë nga pjesëmarrja.

Sponsor mediatik: CHANNEL ONE

Ramë Geci, pronar i HOTEL TIRANA INTERNACIONAL


Presidenti i Festivalit: Av. Agron Gjedia

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)