Skip to main content

Persona interesantë nëpër histori

Duke kërkuar në histori ndonjë temë interesante hasa në këtë. Tani e kuptoj se e sotmja nuk është asgjë në krahasim me dëshirat dhe mëkatet e të njohurve në të kaluarën.


Kaligulla – imperatori romak (12-41 p.e.s.)

Ka dhunuar njërën nga motrat e tij, kurse të tjerat i ka shtyrë në prostitucion. Pasi të ketë bërë dashuri me ndonjë femër (pa dallim se a ka dashur ajo apo jo ), e ka ndaluar që të bëjë dashuri me dikë tjetër. Duke i puthur në qafë dashnoret e tij, ai ka dashur që t’ju pëshpëritë: “Kur do që të dëshirojë ai, kjo kokë e bukur mund të zhduket”.
http://en.wikipedia.org/wiki/Caligula 
Papa Aleksandri i Gjashtë – kryepeshkop i kishës romake katolike 


Si klerik, ai është betuar në beqari (abstenim dhe mungesë jetësore e martesës), që më vonë të hyjë në lidhje me një prostitutë e cila i ka lindur tre fëmijë (dy djem dhe një vajzë). Ishte kureshtar i orgjive. Në një rast, në një aheng, mysafirët i ka shërbyer me pesëdhjetë prostituta. Ka ofruar shpërblim të madh për burrin që gjatë natës do të qëndrojë më së shumti. 

http://www.newadvent.org/cathen/01289a.htm

 

Leonardo da Vinçi (1452-1519)

Përveç numrit të madh të veprave artistike dhe zbulimeve shkencore, ai “ka zbuluar” një mashtrim të madh. Leonardo ka vizatuar diagrame detale të penisit në të cilin shihen kanale që lidhen me mushkëritë e bardha. Ai ka konsideruar se nga këto kanale ajri shkon nga mushkëritë e bardha në penis dhe shkakton ereksion.
http://www.mos.org/leonardo/bio.html 
Grofi Rishelje – burrështetas francez (1766-1822)Këtij fisniku duhet t’i jepet çmimi për gjakftohtësi. Kur gruan e tij e pa në krevat me burrë të panjohur, Rishelje vetëm i ka thënë:”Zonjë, duhet të jeni shumë e kujdesshme. Çfarë do të ndodhte po t’ju takonte dikush tjetër në këtë situatë, e jo unë?”


http://it.wikipedia.org/wiki/Armand_Emmanuel_de_Vignerot_du_Plessis_de_Richelieu Napolon Bonaparta (1769-1821)

Ka pasur më shumë dashnore se sa të gjithë sundimtarët e mëparshëm francezë së bashku. Dashuri ka bërë shpejtë dhe fort – “Si zjarrëfikësi kur e fik zjarrin”, ka deklaruar gruaja e tij e parë Zhozefina. 

http://www.lucidcafe.com/library/95aug/napoleon.html

 

Luis Kerol – autor i librit “Liza në botën e çudirave” (1832-1898)

Hobi ka pasur të fotografojë vajza të reja lakuriq, të cilat ende nuk kanë hyrë në pubertet. Ngase në shkolla te ne nuk e dinë këtë tregim, ende e trajtojnë si shkrimtar të vërtetë për fëmijë i cili i ka dashur fëmijët. Shihet se pse i ka dashur. 


http://en.wikipedia.org/wiki/Lewis_Carroll 

 

Leopold Fon Zaher- Mazoh (1836-1895 )


Qysh kur ka qenë fëmijë është fshehur në një dollap dhe e ka parë tezen e tij se si bën dashuri me të dashurin. Kuptohet, e kanë zënë dhe e kanë rrahur. Prej atëherë, e deri në fund të jetës, seksin e ka lidhur me rrahjen. I ka shtyrë dashnoret e veta që të vishen si dama domino dhe ta „rrahin“. Ju ka sjellë meshkuj dashnoreve të veta që të bëjnë dashuri me to përderisa ai i ka shikuar nga ndonjë kënd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Leopold_von_Sacher-Masoch

Andri de Tuluz Lotrek – piktor francez (1864-1901 )

Ka jetuar në shtëpi publike, ka vuajtur nga hipertrofia (rritje e ashpër e penisit). Po të jetonte sot, do të ishte aktor në film pornografik. Nga dashnoret e tij ka fituar pseudonimin „Ibrik çaji“.


Josephine Bonaparte - portrait by Pierre-Paul Prud'hon 

Zhozefina de Boarn – bashkëshortja e parë e Napoleonit (1763-1814)

Ka qenë aq e zëshme me britmat e saja gjatë bërjes dashuri saqë shpesh e ka zgjuar gjysmën e oborrit.


 

Polina Bonaparta – motra e Napoleonit

Nimfomane e cila është martuar me njeri, i cili për nevojat e saja ka pasur penis shumë të vogël. Kur e ka gjetur madhësinë ideale, aq shumë i ka pëlqyer seksi saqë mjekët e kanë urdhëruar që ta ndërpresë atë lidhje nëse dëshiron të shpëtojë shëndetin.


http://scandalouswoman.blogspot.com/2008/05/notorious-pauline-bonaparte.html

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)