LEXONI (MOS)BESONI SE Ç'FAR THOTË ARBEN IDRIZI!

 • ​ MBI MITIN
  Nga Arben Idrizi | 25 Korrik 2013
  Mos u frikësoni të debatoni. Me guximin për të debatuar mendjet e ndritura kanë arritur bile edhe ta shpallin vdekjen e Zotit. Nëse e kemi vdekur Zotin, pse s’do të mundkemi t’i... më shumë
  0Komentet
 • MBI VRASËSIT E TJERË
  Nga Arben Idrizi | 18 Korrik 2013
  Lubonja sall sa ka thënë diçka që duhej ta kishim thënë ne. Për këtë duhet t’i jemi mirënjohës, pafundësisht mirënjohës. Unë për veten, PO. më shumë
  175Komentet
 • A PO ÇIFTËZOHET VETËVENDOSJE ME EKSTREMIZMIN ISLAMIK
  Nga Arben Idrizi | 30 Qershor 2013
  Vetëvendosje është në armiqësinë më të thellë politike dhe ideologjike pikërisht me fuqinë intelektuale dhe njerëzore, fuqinë nacionaliste pra, të djeshme. Ajo fuqi nacionaliste e djeshme... më shumë
  43Komentet
 • NJERIU, JO NATYRA
  Nga Arben Idrizi | 12 Qershor 2013
  Kjo që po ndodh është një zgjatim i shumë fenomeneve jo ligjore e jo humane që kanë ndodhur jo vetëm në kryeqytet dhe jo vetëm nga njëri subjekt i caktuar politik a tjetër. më shumë
  4Komentet
 • MBI ARRESTIMET QË DUHEJ T’I BËNIM VETË
  Nga Arben Idrizi | 24 Maj 2013
  Do të vazhdojmë të jetojmë në të tashmen e në të ardhmen tonë të afërme e të lagët në mesin e disa (të dyshuarve) kriminelëve të luftës, të cilët, për hir të krimeve të tyre, do të jenë... më shumë
  35Komentet
 • MBI TË QENIT PËR SË MBARI DHE PËR SË MBRAPSHTI
  Nga Arben Idrizi | 21 Prill 2013
  Njëjtë si terroristët islamikë që pak para sulmit duken për së mbari, edhe shqiptarët e serbët pak para lufte dukeshin për së mbari në raport me njëri-tjetrin. Kalimi nga njëra gjendje në... më shumë
  21Komentet
 • MBI TURPIN
  Nga Arben Idrizi | 28 Mars 2013
  Duke mos i pranuar për viktima, duke e mohuar dhe injoruar fatkeqësinë e këtyre femrave: nënave, motrave dhe bijave tona, ne i themi Historisë së e pranojmë se ato duhej të dhunoheshin, se... më shumë
  16Komentet
 • KUR NIS ME NJË FATURË
  Nga Arben Idrizi | 14 Mars 2013
  Protesta e nisur për faturat, thënë jo veç metaforikisht, në fund mund t’i shkojë Qeverisë, e jo vetëm asaj, pra tërë kësaj skene të krimbur politike, si një faturë që do të ketë punë... më shumë
  7Komentet
 • (KUR) TË GJITHË HERONJTË PERSONALIZOHEN
  Nga Arben Idrizi | 05 Mars 2013
  Kurti vetëm sa ka shkuar hapave të paraardhësve dhe bashkëkohanikëve të vet. Askush nuk e ka edukuar t’ia dalë mbanë pa heronj, pra pa dhunë, gjak dhe mashtrim. Askush s’e ka... më shumë
  18Komentet
 • BANDITË E HAJVANË V
  Nga Arben Idrizi | 21 Shkurt 2013
  Adem Grabovci nuk është kundër veprimeve të bijve të vet. Ai i ka edukuar bijtë e vet me këngën e Zagrebit, apo me këngë të tjera kushtuar banditëve e hajvanëve, kriminelëve të tjerë të... më shumë
  39Komentet

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)