Bizneset serbe ankohen në BE për Kosovën


Oda e Tregtisë së Serbisë, Këshilli për Investitorët e Huaj, Oda Ekonomike Amerikane e Serbisë dhe Klubi “Biznesmeni” kanë kërkuar sot nga Bashkimi Evropian që ta anulojë vendimin e qeverisë kosovare për ndalimin e mallrave që hyjnë nga Serbia në Kosovë.
Qeveria e Kosovë ka marrë këtë vendim në javën e kaluar, pasi që Serbia ka më shumë se dy vjet që nuk i njeh vulat doganore të Kosovës, dhe rrjedhimisht, mallrat kosovare nuk mund të futen në shtetin serb.
Qeveria e ka quajtur këtë “masë reciprociteti”.
Në nje letër të hapur për komisionerin për Zgjerim të BE-së, Shtefan Fyle, shoqatat e biznesit shkruajnë se Kosova me këtë po e shkel marëveshjen e CEFTA-s, raporton REL.
“Ju drejtohemi juve, dhe institucioneve tjera përgjegjëse evropiane me inciativën, që në mënyrë urgjente të aktivizohen të gjithë mekanizmat për të anuluar vendimin për hyrjen e mallrave nga Serbia”, thuhet mes tjerash në letrën që e transmetojnë mediat serbe.
Aty thuhet se ekonomia në Serbi, si kompanitë vendëse ashtu edhe ato ndërkombëtare, tashmë janë dëmtuar nga ‘embargoja’ kosovare.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)