Jordanì:“Xhamia e Mesiut Jezusit te birit te Maries”


 


 

 

 

 

 

 

 

 

Imami Jamal al Sufrati ne qytetin Madabà,pak kilometra larg kryeqytetit Amman te Jordanise,  i ka dhane xhamise,ku ai ban sherbimet fetare,emnin “Xhamia e Mesiut Jezusit te birit te Maries” .

Kjo gje nuk ka ndodhur deri me sot ne asnje vend islamik.

Imami Jamal al Sufrati ka pohue se “Bota arabe asht e mbushun plot me xhamia,te cilat kan emnat e profetve perveç emnit te porfetit Isa (Jezus) a.s. … Dhanja e ketij emni xhamise sone asht nji ftese per bashkejetesen dhe tolerancen ne mes Besimeve Fetare sidomos mbas tensionit ne mes dy besimeve mbas karikaturave mbi Muhametin a.s.”.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne besimin islam Isaja (Jezusi) konsiderohet nji nga profetet ma te randesishem.

Ne pjesen e poshtme te mureve te jashtme ne fasaden e xhamise shkruhen rreshtat nga libri i shejt i Kur’an-it ku thuhet se “Isaja (Jezusi) a.s. asht i biri i virgjireshses Maria”.

Simbas gazetes ditore “Al Quds Al Arabì” fakti qe xhamise i jepet emni “Xhamia e Mesise Jezusit a.s. te birit te Maries” asht vlersue qofte nga muslimanet e qofte edhe nga kristjanet.


__._,_.___
 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)