Kriminelet serb djegin pikën kufitare në Jarinje të Kosovës

Pika kufitare e Jarinjes duke u djegur me 19 shkurt 2008 (Foto: Reuters)Pika kufitare e Jarinjes duke u djegur me 19 shkurt 2008 (Foto: Reuters)

Pika kufitare në Jarinje vazhdon të digjet, ndërkohë që rreth orës 20:00 pjesëtarët amerikanë të KFOR-it kanë bllokuar rrugën në drejtim të Mitrovicës. 


Ata kanë bllokuar rrugën me automjete të rënda ushtarake, saktësisht në afërsi të Leshakut, ndërkohë që nuk lejojnë të kalojnë askënd në këtë drejtim.

Burime të Kosovapress-it bëjnë të ditur se edhe në pikën kufitare në Bërnjak ka pasur tentim për djegie, por që një gjë e tillë është pamundësuar nga pjesëtarët e KFOR-it francez.

KFOR-i gjerman thyen barrikadat serbe, niset drejt Jarinjes së Kosovës

Dhjetëra automjete të blinduara të KFOR-it gjerman, të cilat për disa orë ishin të stacionuara të vendi i quajtur “Kërrshi i Dudës” në vëri të Mitrovicës, i kanë thyer barrikadat e vëna nga grupet ekstremiste serbe dhe janë nisur në drejtim të pikës kufitare Jarinje, për t’u shkuar në ndihmë pjesëtarëve tjerë të KFOR-it për të vënë rendin dhe ligjin në këtë pikë kufitare.

Pika kufitare në Jarinje është duke u djegur. Një grup i serbëve të armatosur nga veriu i Mitrovicës, rreth orës 19.00 është afruar pranë kufirit në Jarinje dhe ka larguar të gjithë njerëzit e pranishëm aty dhe përnjëherë ia kanë vë flakën pikës kufitare. Pastaj kanë hyrë me ekskavator duke i rrënuar të gjitha objektet që gjenden në këtë pikë.

Ata kanë qenë të maskuar me kapela dhe syze, ndërkohë që janë vërsulur në disa pjesëtarë të KFOR-it, duke shtënë me armë zjarri në ta, të shtënave u janë kundërpërgjigjur edhe ushtarët e KFOR-it. Ta shtënat me armë janë duke u dëgjuar akoma. Nuk dihet për të vrarë apo të plagosur.

Burime të Kosovapress-it nga vendi i ngjarjes njoftojnë, se në momentin kur grupi i armatosur serbë kishte ardhur në pikën kufitare Jarinje për t’i vënë flakën, pjesëtarët e EULEX-it rumun dhe polak nuk kanë intervenuar, por janë larguar nga vendi i ngjarjes pa tentuar për t’i parandaluar.

Serbët djegin pikën kufitare në Jarinje


Serbët i kanë vënë zjarrin pikës kufitare në Jarinje. Një grup i serbëve të armatosur nga veriu i Mitrovicës, rreth ores 19 i është afruar pranë kufirit në Jarinje dhe ka larguar të gjithë njerëzit e pranishëm aty dhe përnjëherë ia kanë vë flakën pikës kufitare, raporton KosovaPress.

Pastaj kanë hyrë me ekskavator duke i rrënuar të gjitha objektet që gjenden në këtë pikë.

Ata kanë qenë të maskuar me kapela dhe syze, ndërkohë që janë vërsulur në disa pjesëtarë të KFOR-it, duke shtënë me armë zjarri në ta, të shtënave u janë kundërpërgjigjur edhe ushtarët e KFOR-it. Ta shtënat me armë janë duke u dëgjuar akoma. Nuk dihet për të vrarë apo të plagosur.

Burime të Kosovapress-it nga vendi i ngjarjes njoftojnë, se në momentin kur grupi i armatosur serbë kishte ardhur në pikën kufitare Jarinje për t’i vënë flakën, pjesëtarët e EULEX-it rumun dhe polak nuk kanë intervenuar, por janë larguar nga vendi i ngjarjes pa tentuar për t’i parandaluar.

Kjo është hera e dytë që kjo pikë kufitare digjet nga serbët. Herën e parë është djegur së bashku më piken tjetër kufitare në Bërnjak, pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës.


******


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)