Udhëtim në Deçan ..(video)


   Font size: Decrease font Enlarge font
Udhëtim në Deçan ..(video)
Jemi në pjesën më perëndimore të Kosovës, buzë Alpeve që ngrihen mbi lumin e Lumëbardhit, në luftë e paqe njihet me emrin Deçan.


24 shkurti e gjen qytetin të mbuluar nga dëbora, rituali i natyrës nuk harron për një qytezë të tillë që shtrihet 700 metra mbi nivelin e detit. Përshëndetjen e parë përgjatë rrugëve të tij ta japin memorialet e Luan Haradinajt, Sali Cekajt apo Mentor Tolajt.

"Nuk ka aq sa duhet lapidarë, duhet të kishte më shumë. Ata që përjetohen në to janë gurë themeli dhe arkitetët e pavarësisë së Kosovës", shprehet Ali Geci.

**************
  Gazeta C 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)