Botohet kompleti i veprave të Xhemajl Mustafës, “Mrekullia e shkrimit” e vitit 1998 dhe “Një lutje për Prishtinën” e vitit 2000.

Fondacioni “Ibrahim Rugova” i Lidhjes Demokratike të Kosovës , në vazhdën e aktivitetit të vet, ka botuar kompletin e veprave të veprimtarit dhe kritikut letrar Xhemjal Mustafa.Në këtë komplet dyvëllimësh janë përfshirë dy veprat e Xhemajl Mustafës, “Mrekullia e shkrimit” e vitit 1998 dhe “Një lutje për Prishtinën” e vitit 2000.

Botohet kompleti i veprave të Xhemajl Mustafës

Fondacioni “Ibrahim Rugova” do të vijojë të publikojë veprat e rëndësishme të figurave të mëdha të LDK-së, por edhe të figurave të rëndësishme nacionale.

Fondacioni “Ibrahim Rugova”, është institucion i veçantë i LDK-së dhe merret me: promovimin e filozofisë rugoviane, të përcaktuar si: Liri, Pavarësi dhe Demokraci;- hulumtime politike, sociale dhe kulturore, në interes të Lidhjes Demokratike të Kosovës; siguron fonde për mbështetje të botimeve dhe të hulumtimeve; kryen veprimtari botuese; bashkëpunon me fondacionet e tjera të partive të qendrës së djathtë; jep mirënjohje për personalitete vendore dhe ndërkombëtare, që kanë punuar për pavarësinë e Kosovës, të cilët punojnë për demokratizimin e shoqërisë kosovare dhe për zhvillimin e saj ekonomik, social dhe kulturor.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)