Në shenjë falenderimi,babai (nepërmes meje) ju përcjellë urimet më të mira për ju dhe familjet e juaja të ndritura.

E gjeti shkaben dy krenshe në themelin e shpisë të bërë blozë

imageFlori Bruqi: Kujtim familjar
(Babait tim Prof.Maxhun Bruqit,me rastin e 84 vjetorit të lindjës)
Gjithë jetën,me laps në dorë edukojë breznitë e kohës,
Fëmijëve jua mësojë gjeografinë e atdheut…
...
Hartat e Shqipërisë Etnike ua mësojë tinëzisht
Ndër breze -duke qërruar sytë e yjeve polar
në retinën e tij delikate
Me shkumës nxënësve ua shpjegonte të padukshmen e dritës,
Në mundimit e madh në kohë të pa kohë ,

Foli për shpirtin e dlirë të fëmijëve , për Ariun e vogël,
kishte emision dijen më fytyrë të qeshur
E sytë e tij kurrë nuk ishin të përulur në kohë
Kishte dhimbjen e vet për Atdheun e ndarë pike e pesë …
E shijojë Rilindjen e Kombit
Kërkoj nëpër hapësira qiejsh e resh,Alpet e lira shqiptare
Të veshura me kostum një shekullor
E gjeti shkaben dy krenshe në themelin e shpisë të bërë blozë
Dhe e bëri të pavdekshëm rininë e vet…
i rijësuar në mote....

Prishtinë,25 dhjetor 2012             
·          
·         
               Mentor Thaqi


 Poezi e denjë, e realizuar mirë, por po e thëm sinqerisht, duke e njohur mirë Profesorin tim të shumnderuar (bacen) Maxhun Bruqi, duke e ditur se poeti Flori Bruqi nga modestia se është i biri, ka lënë mangut shumëçka. Natyrisht se ato të shkruara janë plotësisht në nivelin e mirë artistik, por mbetet detyrë e neve krijuesve tjerë që ta plotësojmë tabloidin poetik për Profesorin Maxhun, fundja, jam për një Kompletim Poetik në një Libër (antologji) kushtuar Profesorit! Ju lutem, idenë time, mendojeni të pakten, e thëm nga shpirti sepse si e potencoi shkrimtari ynë i shkelqyer Arif Molliqi, Profesorit i kemi borxh të përjetshëm, pse jo një Antologji deri në pushimet verore?! Ju lutem, mos ma refuzoni idenë time, bashkohuni në varg, Floriu na priu, unë veçse mora lapsin në dorë, e di që Arifi do jetë edhe më i shpejt, dy a tre Ismetat, Murtezai, zonja Islamaj, Ali Geci, Shehu, ...., jemi shumë falë Zotit! *** Vargjet ishin në nivel i dashur Flori, ato duan të tjera përcjellëse! Profesorit tim (bacës) Maxhun Bruqi, një GËZUAR të madhe nga shpirti!!!
·         
Faleminderit i dashuri z.Mentor.Kam shkruar qindra poezi për të tjerët,por nga modestia kurrë s'kam shkruar për babain tim,...që edukojë 42 vjet fëmijtë tanë në Rarfshin e Dugagjinit....Juve,dhe të gjithë miqëve(në emrin e babit)dhe timin (familjar)ju shprehë Urimet me të mira për ju dhe Familjet e Juaja të ndritura,shëndet,begati dhe paçi Bekimine Zoti përherë! GËZUAR për shumë mote vitin e ri 2013.Flori Bruqi me familje


Top of Form

·         
Poezi e denjë, e realizuar mirë, por po e thëm sinqerisht, duke e njohur mirë Profesorin tim të shumnderuar (bacen) Maxhun Bruqi, duke e ditur se poeti Flori Bruqi nga modestia se është i biri, ka lënë mangut shumëçka. Natyrisht se ato të shkruara janë plotësisht në nivelin e mirë artistik, por mbetet detyrë e neve krijuesve tjerë që ta plotësojmë tabloidin poetik për Profesorin Maxhun, fundja, jam për një Kompletim Poetik në një Libër (antologji) kushtuar Profesorit! Ju lutem, idenë time, mendojeni të pakten, e thëm nga shpirti sepse si e potencoi shkrimtari ynë i shkelqyer Arif Molliqi, Profesorit i kemi borxh të përjetshëm, pse jo një Antologji deri në pushimet verore?! Ju lutem, mos ma refuzoni idenë time, bashkohuni në varg, Floriu na priu, unë veçse mora lapsin në dorë, e di që Arifi do jetë edhe më i shpejt, dy a tre Ismetat, Murtezai, zonja Islamaj, Ali Geci, Shehu, ...., jemi shumë falë Zotit! *** Vargjet ishin në nivel i dashur Flori, ato duan të tjera përcjellëse! Profesorit tim (bacës) Maxhun Bruqi, një GËZUAR të madhe nga shpirti!!!
Flori Bruqi Faleminderit i dashuri z.Mentor.Kam shkruar qindra poezi për të tjerët,por nga modestia kurrë s'kam shkruar për babain tim,...që edukojë 42 vjet fëmijtë tanë në Rarfshin e Dugagjinit....Juve,dhe të gjithë miqëve(në emrin e babit)dhe timin (familjar)ju shprehë Urimet me të mira për ju dhe Familjet e Juaja të ndritura,shëndet,begati dhe paçi Bekimine Zoti përherë! GËZUAR për shumë mote vitin e ri 2013.Flori Bruqi me familje

Top of Form
·        

Vehbi Stallon-Tishukaj 


 Edhe une si ish nxenes i Prof.Maxhun Bruqit i shprehi urimet dhe deshirat me te sinqerta per 84 vjetorin e lindjes.Kam nderin dhe jam krenar qe isha nxenes i Prof.Maxhunit.
·         

Bottom of Form
Bottom of Form

Top of Form
Bottom of FormEPOKË E TOKË, N´GJEOGRAFI JETE

(Profesorit të nderuar Maxhun Bruqi një falëmeshëndet)

Investimi
Njeri për t´bërë,
kushton, tha Profesori,
bile
edhe me nga një ve në ditë,
një copë bukedjathë,
pak zarzavate,
shkelin milionin!

Fjalët e ndaluara,
të fshehura sirtarëve,
të koduara,
dhuratë shkollarëve.
Relievet e shqipnisë
në shuplakë dore,
rrudhave si udhëve
n´tregim zbërthyer
sa t´mallëngjyer
poaq t´pathyer.

Paj, t´panjohurat
e njohura
që ka Toka,
dhuratë dije
për Koka.

Bota, ngredhitë e veta,
ne hallet tona,
thoshte Profesori,
nga mllefi, nga zori!
Dikuj
që petullat
i bënte në ujë
ai, trup e shqip:
Me dijen tënde
as në nevojt... nuk do mësyeja!
këshillë e vlertë,
e sinqertë.

Eh, Profesor, Profesor,
tash, me shekullin n´dorë,
arsye
për ndjesi t´mirë
ke sa të duash.

Epokë e Tokë
n´Gjeografi jete,
kokë më kokë,
s´i ndale për vete,
dhuratë
me uratë
shqiptarëve,
me vulë nderi
si k´tyre heri
prej t´parëve.

Epo, kësaj i thonë
punë e pëlqyer
Profesor, baca Maxhun,
Simbolikë e Shkelqyer
në Epoken tonë
n´ktë Etnikum!

Mentor Thaqi VS., 26.12.2012


 — me Albert Zenuni dhe 3 të tjerë.

Foto: EPOKË E TOKË, N´GJEOGRAFI JETE

(Profesorit të nderuar Maxhun Bruqi një falëmeshëndet)

Investimi
Njeri për t´bërë,
kushton, tha Profesori,
bile
edhe me nga një ve në ditë,
një copë bukedjathë,
pak zarzavate,
shkelin milionin!

Fjalët e ndaluara,
të fshehura sirtarëve,
të koduara,
dhuratë shkollarëve.
Relievet e shqipnisë
në shuplakë dore,
rrudhave si udhëve
n´tregim zbërthyer 
sa t´mallëngjyer
poaq t´pathyer.

Paj, t´panjohurat
e njohura
që ka Toka,
dhuratë dije
për Koka.

Bota, ngredhitë e veta,
ne hallet tona,
thoshte Profesori,
nga mllefi, nga zori!
Dikuj
që petullat
i bënte në ujë
ai, trup e shqip:
Me dijen tënde
as në nevojt... nuk do mësyeja!
këshillë e vlertë,
e sinqertë.

Eh, Profesor, Profesor,
tash, me shekullin n´dorë,
arsye
për ndjesi t´mirë
ke sa të duash.

Epokë e Tokë
n´Gjeografi jete,
kokë më kokë,
s´i  ndale për vete,
dhuratë
me uratë
shqiptarëve,
me vulë nderi
si k´tyre heri
prej t´parëve.

Epo, kësaj i thonë
punë e pëlqyer
Profesor, baca Maxhun,
Simbolikë e Shkelqyer
në Epoken tonë
n´ktë Etnikum!

Mentor Thaqi   VS., 26.12.2012

                 Prof.Maxhun Bruqi(25.12.1928-  Gjallë)


Top of Form
·         Arif MolliqiGani Korça GaniFadil R Demaku dhe 46 të tjerë e pëlqejnë këtë.

·         Ajete Pavata


Ajete Pavata Respekt!!!·        


Profesori im i gjeografise,Maxhun Rexhep Bruci,sa me ka dashtur dhe e kam dashtur dhe e dua kete burre te urte,zoti i dhashte shendet dhe pleqeri te mbare.


·        
Mentor Thaqi Epo, e don ti Ilir, e don Ajetja, e dua unë, e duan nxënësit e tij të plot 50 vjetëve, ..., kur e duam ne dhe Kombi i vet, natyrisht se e don edhe Zoti!!!

Ilir Balaj Sigurisht qe po ,une koheve te fundit e kisha edhe si shok ,rrija me te e benim biseda te mrekullueshme ,ishte ne gjendje me fole gjith diten e sja ndegjoje nje fjale banale
·         https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash4/369470_100003005166178_1981874068_q.jpg


Po i kujtoj ditët e vështira kur ishim kolegë me Profesorin e nderuar z.Maxhun Bruçi më 1981.Një profesor me cilësi të larta,një burrë i vërtetë dhe shumë i qetë dhe i respektueshëm.Ka qenë trishtuese rasti në klasën e dytë gjimnaz në paralelen e Isniqit,klasën e Adem Mehmetajt.Kur Profesori i gjuhës Serbe,Mirko Simonoviqi e ka nxjerrë alltinë në klasë dhe ju ka kërcnue nxënësve me vrasje.Këtë akt e përjetuam me dhimbje të thellë.Pastaj Sigurimi tentoj me e largue kujdestarin e klasës z.Adem dhe të gjithë nxënësit e asaj klase.Më kujtohët fjala e profesorit Maxhun i cili tha:Po ata janë të moshës 16 vjeqare,hala fëmij dhe me u nxjerr revolja dhe tash si me i larguar.Deshti zoti dhe nuk i larguan.
·     

 

 Respekt te madh per Mesuesin tim te pare ,prof.Maxhun Bruqin
.
 
·         
Mentor Thaqi Musa Jasiqi, Profesor i dashur, në atë kohë edhe unë isha i asaj moshe në Gjimnazin e njëjtë në Deçan, ata nxënës ishin shokë dhe bashkmoshatarë të mi (në të quajturat paralele të ndara-detashuara në Isniq), qebesa në një dyluftim me nxënësit çetniku Simonoviq kur po mundohej të ia prente Shqiponjen në bluzë një nxënëseje, i hëngri bukur do shpulla kokës tullace nga djemt e klasës që unë sot për atëhere iu shprehë nderimin tim të jashtëzakonshëm! Po, vërtetë Profesori Maxhun i pat mbrojtur, dhe jo vetëm ai, ai dhe disa të tjerë bashk me të!
· 

respekt per mësuesin qe e deshti profesionin,familjen dhe natyren dhe për ty rrespekt Mentor që bile po naj kujton disa njërz te mire

·         
Perulem me respektin me te madh per gjith at qe beri per arsimimine shum e shum gjenaratave nder to edhe timen per kolosin e arsimit e bashkfshatarit tim prof:Maxhun Bruqit.Respekti te takon ty Mentor per gjith at qe ben per nderimin e njerzve te merituar.

 


Musa Jasiqi Ashtu ka qenë z.Mentor vëllau.Ishte kohë shumë
e vështirë.Për çdo ditë u burgosëshin Profesor,
nxënës dhe veprimtarë të ndryshëm.
Gjithashtu edhe u lagohëshin nga puna.
Përjetimin më të vështirë e kamë pasë kur janë
larguar dy nxënësit më të mirë të gjimnazit.
z.Saim Tahiraj dhe Sokol Gjoci.Që të dytë e kishin
përfunduar vitin e katërt dhe krejt shkollimin me të
gjitha notat të shkëlqyeshme,ju mungonte vetëm
diploma.Janë larguar pa të drejtë shkollimi.Një
mbledhje pas tyre na kanë larguar mue z.Emrush
Lokaj dhe të ndjerin z.Hajdar Salihu.
Në mbledhe ka tentuar me më mbojt z.Selim Lokaj
dhe z.Beqë Tahiraj dhe disa tjerë,Ja u kamë bë me
shenjë që të mos flasin se i largojshin edhe ata,
Sepse maqinën e shkrimit me të cilën ishin shkruar
pamfletët e kisha marrë nga z.Jusuf Gërvvalla në
Marien Platz në Shtutgart në një ,,Shitore të gjërave
të vjetra"Amerikane. Të gjitha shkrimet janë bërë në
Mulli timin dhe janë shpërndarë në tërë Kosovën.
Aktivitetët kruesore i ka bërë i ndjeri z. Ismail Haradinaj.Kjo është hera e parë që këtë po e publikoj.Gjithmonë kamë heshtë sepse pasojat kanë
mundë me qenë edhe më rënda. 

* * * ........ .?


Ti ke qenë në vitin e dytë,më kujtohët se Albert Zenuni ka qenë në mësimin suplementar të matematikës.Më kujtohët se për herë të fundit ja u kamë spjeguar Ekuacionët Eksponenciale dhe Llogaritmike.

Kurse ti ke qenë në klasë me Albertin.Nuk më kujtohesh a ke qenë edhe ti në mësimin suplementar.Presim me dëshirë ndonjë koment në lidhje më këtë shkrim timin.Më vjenë keq që disa po tentojnë me i përshtatë faktët reale.

 
·     

I nderuari Musa ndoshta nga mbiemrie e din se jam motra e Albertit po une tash të për shendeti per atëhere se vertete në at kohë ka qenë vështir të flasesh po edhe timbrojsh nxënësit e ju disa e keni kryer dertyren me nder e është kënaqsi qe njeriu të permendet pas shume vitesh për gjera të mira po nxënësit jan ata qe nuke harron mësuesin e mire ose te kunderten menderime
 Kadri Tahirukaj


DEliresia e shpirtit te profesorit tone te nderuar e ka ruajtur edhe sot vitlitetin e e tij fizik mendor dhe intelektual.Jemi fatbardh qe patem rastin te jemi nxenesit e tij...


·       Ju fanëminderit e nderuara znj.Venera Zenuni - Shala !
Së pari ju shprehi ngushëllime për bacën Zenun dhe Xhaferin me të cilin kemi studiue së bashku dhe nuk e kamë dalluar prej vëllazërve.Gjithëmonë kamë qenë me të gjitha mundësit për ate me ju ndihmuar njënësve
në të gjitha lëmit e jetës.Por në këte raste edhe nga më e keqja.Më vjenë shumë mirë që janë mirënjohës dhe ma kanë plotësuar dëshirën me shkollim dhe me veprimtari kombëtare.Ju dëshiroj mirëqenie,lumturi familjare dhe çdo të mirë në jetë.Përshëndetje me respekt familjarë - Musa.

·         

Kohë e largët dhe kujtesë e rënduar...respekt për të gjithë juve!****

Është kënaqësi dhe nostalgji për këto që thatë -shkruat për babain tim Prof.Maxhun Bruqin,i cili më dt.25 dhjetor  të këtij viti i mbushi 84 vjet.
Të gjitha fjalët e thëna ia lexova,...u gëzua,por edhe u mallengjye bukur shumë...dhe më besoni të gjithëve jua dinte edhe bankat...

Në shenjë falenderimi,babai (nepërmes meje) ju përcjellë urimet më të mira
për ju dhe familjet e jauja të ndritura.

Në emrin e tij dhe familjës tonë ju urojmë nga Zemra :Gëzuar për shumë mote Viti i Ri.

Flori Bruqi me familje

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)