Një mbrëmje që më solli shum vuajtje në jetë


Vështirë është të shkruash për vuajtjet e tua ,kur ato i ke përjetuar gjatë jetës tënde,por edhe duke menduar se ndoshta do të jenë prekëse tek të tjerët ,mirëpo pasi këtë nuk e bëjë për asgjë tjetër vetëm e vetëm që të arrihet kënaqësia e Allahut nuk hezitoj aspak që ti tregoj të gjitha ato që unë përjetova dhe e lus Zotin e Madhërishëm që këto të kenë dobi tek të tjerët.


Tani motër e dashur po filloj të tregoj për një mbrëmje,një mbrëmje që ndryshe mund ta quajmë mbrëmje e maturës ku tashmë është duke u ofruar edhe koha e organizimit të saj ,krahas së cilës mendoja se do të shijoj kënaqësinë time më të madhe gjatë tërë jetës time .
Pra ,si çdo maturant e maturante që u përgatitej për këtë mbrëmje edhe unë bëra një përgatitje përmes së cilës mendoja se do t’i arrija qëllimit tim që ndoshta prej shumë vitesh e kam ëndërruar.

Dëgjo motër ,tashmë dua të tregoj për përgatitjen time që bëra për këtë mbrëmje, përgatitje e cila ndoshta rrallë mund të bëhet tek të tjerët .Po filloj tani që nga veshja ime ku aq shumë shpenzova vetëm për një mbrëmje ..Fustanin që unë e bleva ishte me një çmim prej 235€,këpucët 38€,frizura me grim të fytyrës 25€, të gjitha këto le ti bashkojmë me një çmim ku gjithsej 298€ pa shumen e paguar për mbrëmje .Tani motër e dashur a thua vallë me çfarë qëllimi i bëra të gjitha këto?Të gjitha këto i bëra me një qëllim të caktuar e ky qëllim i imi ishte :të dukem gati më e bukura ,më tërheqëse me një fjalë të mbetem në qendër të vëmendjes.
Por si u shpagua i tërë ky qëllim i imi?

Në momentin kur filluam të hymë ne hotel trupi im filloj të dridhej ku me vete thashë :çfarë po ndodh me mua ,duke hyrë në hotel më dukej vetja si një princeshë ku të gjithë të tjerët po hedhin shikim në mua ,kjo motër vetëm kishte qenë një iluzion për mua .Pasi hynim në hotel të gjithë u ulën njëherë që të pinë nga një pije ,nga ky çast filluan tek unë ngacmimet që më nxitnin të bëjë çmos vetëm e vetëm për ta arritur qëllimin që e kisha më parë dhe mendoja se ky është çasti që me vite e kisha ëndërruar .Nuk kaloi shumë kohë u ngritëm që të vallëzojmë të gjithë së bashku ,në momentin kur duart e mia filluan të preken me shumë duar të meshkujve tjerë tek unë epshet sa vinin edhe rriteshin sa që kalova në atë se nuk dija aspak të kontrolloja vetën time se që çdo gjë që e bëja qoftë mirë apo keq më dukej njësoj .
Pasi kaloi një kohë e gjatë që vallëzuam erdhi koha që të ulemi për të ngrënë mirëpo unë nuk ndieja uri edhe pse fillova që të ngrëj pasi si ushqim i imi kishte qenë arritja e kënaqësisë .
Kaloj koha e ngrënës filloj koha e muzikës së gjallë ku pas pak filluan të vallëzojnë prapë një pjesë ,ndërsa unë për çudi jo ,unë vetëm qëndroja duke i shikuar .Në atë shikim që po i hedhja të gjithëve tek unë filluan të dukeshin gjëra të çoroditura për të tjerët ,kurse për vetën time që kisha vallëzuar më parë mendoja se a e kisha bërë një gjë të tillë .Po ,unë po thuajse më shumë .
Duke pasur një qëndrim të tillë tek unë çdo herë e më shumë filloi të dukej realiteti ,mirëpo nuk kaloi shumë kohë dashi Zoti i Madhërishëm në mendjen time kaluan fjalët e shokut më të mirë të klasës ,ku më parë atë e kisha konsideruar si pengesë ndaj kënaqësive të mia, fjalët e të cilit më ndriçuan mendjen nga errësira dhe dyshimet të shumta.
Dëgjo motër,por tashmë edhe ti vëlla dëgjoi fjalët e një djaloshi që Allahu i Lartësuar i kishte dhuruar dituri e mendjemprehtësi e shumë e shumë cilësi tjera që edhe për mua nuk kishin qenë realitet .Pasi filloi koha e organizimit të mbrëmjes tek ne çdo herë dëgjoheshin zërat dhe preokupimet për përgatitjen e kësaj mbrëmjeje. Papritmas ai vendosi dhe na u drejtua me këto fjalë:”Ju shokë dhe ju shoqe të mia vallahin nuk ju dua për asgjë tjetër vetëm për hir të Allahut dhe ky qëllim më bënë të fortë që t’ia them disa fjalë pa hezituar fare edhe pse do të ju duken ndoshta juve si prekëse duke e konsideruar atë si fyerje ndaj kënaqësive tuaja .

Siç po e dini edhe vet është duke u ofruar një mbrëmje sa një mijë mbrëmje të tjera ku në vete përmban plot vuajtje ,pakënaqësi që ndoshta dikush prej jush do ti vëren më vonë e ndoshta dikush pas hyrjes në të .Dikush pas vuajtjeve që do ti përjeton do të ketë dëshirë ta kthente edhe njëherë atë mbrapa për ti thënë:Lamtumirë se në ty nuk ndiej kënaqësi “,por këtë nuk do të mund të arrij asnjëherë edhe nëse tërë jeta e tij ose e saj shpenzohet në këtë.

Ju kuptojë të gjithëve për arsye siç dëshiroj të ndiej kënaqësi në një gjë ashtu kini dëshirë të ndieni edhe ju kënaqësi, mirëpo kënaqësia ime ndryshon krejtësisht nga ajo e juaja,unë dëshiroj kënaqësinë e Allahut, kurse ju dëshironi kënaqësinë e epsheve tuaja që më vonë ato shuhen dhe juve ju bëjnë që të vuani shumë .Më thotë ndonjëri prej jush se cili ose cila është ajo që doni të shkoni pa pasur
qëllim :zbukurimin ,veshjen të gjitha ekstreme për tu dukur sa më tërheqëse ndaj gjinisë të kundërt,më thoni?Më vjen keq për këtë që po ua them ,por është realitet. Këtë e kuptoj më së miri nga zërat e juaj duke u preokupuar e ky preokupim tregon që ju shkoni vetëm për atë qëllim që e ceka më parë .Për ju kjo është një helm ,helm ky i cili do ti helmon edhe shumë zemra të tjera,ndoshta,ku vështirë për ju do të jetë nëse mundoheni ti shëroni ato.

Njëri prej shokëve që nuk donte te dëgjonte me mllef i drejtohet:Pse ti e dinë se çfarë do të ndodhë sot e nesër .Ky ia kthen ,SUBHANALLAH. Me çfarë butësie e urtësi tashmë i drejtohet ky :Të tashmen dhe të ardhmen e dinë vetëm Allahu i Lartësuar ,kurse ne dimë vetëm atë që dëshiron Ai .

Atë që unë ju them e lus Allahun që të mos jetë prej hamendjes sime, por ajo të jetë prej Kuranit te Tij Fisnik dhe prej synetit të Dërguarit të Tij ..Mirëpo një mënyrë e tillë e organizimit apo edhe e shkuarjes bënë që të jetë rreptësishtë e ndaluar ,kur themi që është e ndaluar, bënë të kuptojmë se mos veprimi i saj sjellë vetëm dobi apo hajr ,mirëpo nëse ndodh e kundërta e veprimit sjellë vetëm ndëshkim ,vuajtje pakënaqësi etj.

Ju mund të bëni çfarë të doni atë për vetën e juaj e keni qoftë mirë apo keq ..Këtë e kuptojmë nga fjalët e Allahut ku thotë:”Nëse bënë mirë ,bënë për vete,nëse bënë keq ,bënë për vete”.Tani në fund nuk dua t;ju them asgjë më shumë vetëm se:“Kujtoni Vdekjen, kujtoni Ringjalljen,kujtoni daljen para Allahut (s.v.t)kujtoni Xhennetin ose Xhehenemin .Ashtu si do vdesësh ashtu do të ringjallesh ,atëherë mendoni një natë të tillë: me muzikë ,me pije dehëse ,me vallëzim ,me lakuriqësinë ku kjo është gjëja më e rrezikshme ,pra mendoni këtë dhe kuptoni se vdekjen e kini më afër se sa damari i qafës që ju rrah .Zgjidhni...”

Prej këtyre fjalëve që na atë moment mu kujtuan fillova të qaja sa që të tjerët më vërejtën dhe mu afruan duke menduar se mos u sëmura apo u helmova nga ushqimi e pijet e ndryshme ,mirëpo sëmundja ime ishte më e rëndë që askush nuk dinte se çfarë kam, edhe pse bënin përpjekje të mëdha .Tani u bëra në qendër të vëmendjes me një qëllim të kundërt .Me padurim prisja të kthehem në shtëpi për tu larguar nga mundimi që kisha po njëherit mezi prisja të shkoja edhe një herë në shkollë për të takuar shokun tim që më kishte dashur pa interes të kësaj bote për të biseduar me të .
Nga ky moment vendi, vendi nuk më nxihej ,ku çdo gjë më dukej e idhët ashtu si helmi ..Fjalët që mundohesha ti them në vete ishin:O Zot mos më merr shpirtin në këtë gjendje”Pas kësaj fillova të mendoja që nëse arrij të shkojë në shtëpi çfarë duhet të bëjë pastaj, ku do të jetë kthimi im ,brenda kësaj mendoja se kthimi im i vetëm duhet të jetë tek Krijuesi im .Të gjitha fjalët e shokut tonë kishin qenë realitet saqë të gjitha u vërtetuan në praktikën e jetës sonë.

Ndodhi ajo që ndodhi tashmë e falënderoj Zotin që më udhëzoi ,më forcoi në rrugën e Tij edhe pse unë për vetën time deklarojsha çdoherë se jam myslimane, por në esencë disa punë që unë i bëra ,e posaçërisht brenda asaj mbrëmje kishin qene të ngjashme me punët e një pabesimtarje(kafire)Nganjëherë kur më kujtohet kjo mbrëmje më vije turp ,që një femër ashtu siç isha unë që pretendojsha se jam myslimane ndërsa trupi im i zhveshur para qindra meshkujsh.
Tashmë edhe unë në fund dua të përcjell një mesazh tek ju motra dhe vëllezër ,ju që ndoshta deklaroni atë që unë deklarova më parë, ndalu dhe mendo pak ,kujto një ditë të madhe ku do të japësh përgjegjësi për çdo gjë që ke bërë qoftë sa grimca e atomit mire apo e keqe nëse është .Këtë, jo vetëm që ta them unë tani ,por këtë e ka thënë Zoti i Madhërishëm në Librin e Tij :”Kush punon mirë apo keq që peshon sa grimca e atomit atë do ta gjejë “atëherë nëse mendon që kjo mbrëmje është gjë shumë e vogël për ty ,por në realitet kjo peshon në peshoren e saj shumë.

Të gjitha këto që i thash mos mendo se dua të humbi kënaqësinë tënde që mendon se do ta gjesh brenda një mbrëmje që këtë mezi e pret ,por dua që të ndalesh e të mendosh se këtë kënaqësi që ti po pret brenda kësaj nate për ty do të jetë me gjemba .Kujto se në atë vend në të cilin nuk përmendet emri i Allahut mund të ndodh se zbret ndëshkimi i Allahut ,ndëshkim nuk kam për qëllim vetëm dridhje tokës apo diç tjetër më e madhe ,për ty mjafton ndëshkimi i Allahut nëse në zemrën tënde ndien pakënaqësi .
Ndalu,mendo,vepro...!

E tëra kjo për ju është realitet nga një motër e juaj që nuk ju donë për asgjë tjetër vetëm, për hir të Allahut.
Kur ta lexosh mundesoja edhe të tjereve ta lexojn ....

Shkruar për shoqën e saj të klasës.
(Kjo ndodhi është e vërtetë)
L.T.
Gjimnazi "Aleksander Xhuvani" Podujevë
www.edukataislame.com


Artikujt e paraqitur në këtë sekcion janë mendime dhe komente personale te autorëve dhe nuk korespondojnë domosdoshmërisht me ate që redaksia e Edukata Islame.Com i din për të vërteta.

Per"Shqip.dk"Shkodrani

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)