Kërkohet që UNESCO-s të mbrojë “Eposin e Kreshnikëve”“Eposi i kreshnikëve”, një epos legjendar shqiptar me kënge të ndryshme epike të lashta, të cilat shoqërohen me lahutë, pjesë e trashëgimisë sonë kulturore, vlerësohet në rrezik.

Një grup pune,i ngritur nga Komiteti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore do të përgatisë dosjen për t'ia propozuar UNESCO-s si një “kryevepër në rrezik”.

Dosja do të përmbajë gjithë “Eposin e Kreshnikëve” si dhe masat që duhen për mbrojtjen e kësaj trashëgimie shpirtërore, bashkë me realizimin e aktiviteteve, që mund ta sjellin atë sa më afër publikut shqiptar dhe të huaj.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)