Akademi komemorative e LDK-s për Gani Azemajn
Pas vdekjes së hershme të Gani Azemajt, sot në prishtinë LDK për të ndjerin mbajti një akademi komemorative. Duke folur për këtë veprimtar të kësaj partie, kryetari i LDK – së Isa Mustafa ndër të tjera tha se Gani Azemi pati një jetë tepër dinamike dhe me plot kthesa. Edhe ikjen nga kjo botë ai e bëri në mënyrë krejt unike, duke i mbyllur sytë për herë të fundit në vigjilje të festës më të madhe të kombit shqiptar. Gani Azemi u lind më 30 korrik 1951 në fshatin Babush i Muhaxhirëve të Komunës së Lipjanit. Përveç studimeve në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës, Ganiu studio dhe diplomoi në Akademinë Diplomatike Evropiane, në Institutin Evropian për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Bruksel.

-----------------------------


Nuk la ditë pa punuar për Kosovën ngase ishte idealist që i qëndroi besnik vizionit për këtë vend. Kështu u tha për Gani Azemin në akademinë komemorative për të, organizuar nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), e cila u mbajt të premten në Teatrin Kombëtar. Varrimi i të tashmë të ndjerit bëhet të shtunën, në ora 13 e 30 në varrezat e Prishtinës.

Gjatë saj, u tha se me ikjen e tij, Kosova humbi gazetarin, diplomatin dhe zëdhënësin e saj, i cili, dekada me radhë, ishte një zë i Kosovës, i fuqishëm në kryeqytetin e Bashkimit Evropian dhe në selinë e NATO-së në Bruksel, po edhe në Strasburg, në Luksemburg e kudo që ka qenë i pranishëm në veprimtarinë e tij.

Gani Azemi (1951) u lind në fshatin Babush i Muhaxhirëve të Lipjanit. Studioi në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës, si dhe studio dhe diplomoi në Akademinë Diplomatike Evropiane, në Institutin Evropian për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Bruksel.

Gani Azemi që nga viti 1981 ka qenë i angazhuar në krye të Komitetit Kombëtar të Kosovës për Evropë, me seli në Bruksel, pastaj ka qenë anëtar i Amnesti Internationale dhe i Ligës Belge për të Drejtat e Njeriut, po ashtu me seli në Bruksel. Anëtar fondator i Kryesisë së Komitetit për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut në Kosovë, me seli në Bruksel, Kryetar i Shoqatës Kulturore “Anton Çeta”.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)