Shënohet Dita Ndërkombëtare e AIDS-it

Organizuar nga Ministria e Shëndetësisë-Komiteti Kosovar për AIDS dhe partnerët, sot në Prishtinë u mbajt një tryezë e rrumbullakët me rastin e Ditës Botërore të AIDS-it, me moton: “Stigma nxit përhapjen e HIV-it”.Në këtë tryezë të rrumbullakët zyrtarë të MSh-së-Komitetit Kosovar për AIDS, të agjencioneve të KB-së që veprojnë në fushën e shëndetësisë në Kosovë,  të IKSHP-së, shoqwrisw civile, etj.,  diskutuan për përgjigjen adekuate ndaj problemit të HIV/AIDS-it në Kosovë.

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, prof. dr. Ferid Agani tha se Ministria e Shëndetësisë është e përkushtuar bashkë me institucionet e tjera që problematikës së HIV/AIDS-it t’i qaset në mënyrë sa më adekuate dhe gjithëpërfshirëse, duke pasur parasysh pasojat shkatërruese që kjo sëmundje i sjell kudo.

http://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/448_Strategjia_e_Kosoves_per_HIV-AIDS_2009-2013.pdf

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)