Adem Grabovci: Të rishikohet mandati i EULEX-it
Partia Demokratike e Kosovës e kryeministrit Hashim Thaçi pas paraburgosjes së nënkryetarit të saj Fatmir Limaj, kërkon që të rishikohet mandai i misionit të EULEX-it. Shefi i Grupit Parlamentar të PDK-së Adem Grabovci, ka thënë se kjo parti do të kërkoj nga Kuvendi i Kosovës rishikimin e mandatit të EULEX-it pas paraburgosjes së Fatmir Limajt dhe tre të tjerëve për rastin “Kleçka” i cili është kthyer në rigjykim nga Gjykata Supreme. Grabovci këto komente i bëri në një konferencë për media. Ai tha se GP i PDK-së është thellësisht i brengosur dhe i zhgënjyer me veprimin e fundit të EULEX-it që ndërlidhet me rastin “Kleçka”. “Me veprimet e tilla, EULEX-i po rrezikon proceset në tërësi dhe veprimet e tilla nga ana jonë konsiderohen të padrejta dhe të papranueshme. Prandaj konsiderojmë se Kuvendi i Kosovës duhet ta rishikoj mandatin e EULEX-it në Kosovë”, ka deklaruar Grabovci. Sipas tij, mënyra se si misioni evropian po merret me rastin “Kleçka” është e turpshme dhe denigruese që mund të bëjë ndaj të akuzuarve, por mbi të gjitha, ndaj institucioneve të Kosovës. “PDK-ja beson në drejtësi dhe pavarësi të gjyqësorit, mirëpo drejtësia nuk duhet të keqpërdorët në këtë formë më qëllim të diskreditimit të luftës sonë për liri”, ka thënë Grabovci.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)