Europa duhet ta njohë Shqipërinë e vjetër Etnike, Ilirinë


etari Ilir Berisha
        Nga Ilir Berisha
Situatat e krijuara tani për shkak të politikave të gabuara të disa zyrtarëve Qeveritar apo klaneve si ne Shqipëri ashtu edhe në Kosovë e më gjerë në trojet Etnike shqipëtare. Duke u munduar ta ruajnë statuskuon e tanishme politike, e cila po shkon në favor të armiqve tanë serbë dhe grekë, të cilët s’po lënë gurë pa lëvizur,përkundër vështirësive të tyre politike dhe ekonomike, për tu munduar për të bërë pengesë për Rikrijimin e Shqipërisë Etnike. E në këtë process po ju ndihmon edhe Europa apo disa shtete të saj të cilat i kanë bërë dëmë çdo herë shqiptarëve.
Përkundër përpjëkjeve të Qeverisë Shqiptare opozitës së saj për ti plotsuar kushtet për tu antarsuar në BE dhe Qeverisë së Kosovës për Sovranitet të plotë,përmbushje të kërkesave për koncesione të dhimbshme me serbin,BE-ja po i tradhton shqiptarët duke ju premtuar e pas shpine po i ndihmon armiqt tan duke i favorizuar ata si serbët,grekët maqedonët.
Po ashtu edhe në Greqi,Arbanitasit jan të diskriminuar ,shqiptarët e Çamërisë nuk lejohen të kthehen në vatrat e të parëve të tyre,stërgjyshëve.E Europa përkundër borgjeve që i ka Greqia asaj po e përkrah pa rezervë politikën e saj slave për t’i mbajtur Arbanitasit të nënshtruar dhe shqiptarët e Çamërisë jashtë vatrave të tyre stërgjyshore.
Këta jan ata të cilët Ilirisë ja kan ndryshuar emrin duke e quajtur ballkan.E të cilët me politikat e tyre kanë bërë sllavet t’i marrin toka  Ilire nën pushtim të tyre dhe të krijojn mini shtete në dëm të shqiptarëve.Të cilat faktë jan të dokumentuara dhe të cilat dihen tashmë.Europa civilizimin e ka prej Ilirëve-Pellazgëve e ata po e harrojn këtë çështje.
Koha ka ardhë për ta kthyer borgjin ndaj shqiptarëve .Europa duhet ta njohë Shqipërinë e vjetër Etnike,Ilirinë.

----------------

Per ju kolege te nderuar gazetar te cilet me penden tuaj po shkruani ne letra, po leni gjurme ne histori. Kombinimi i shkronjave tuaja i koncepteve fjale per kunder perpjekjeve per ta anashkaluar te verteten, realitetin e subjekteve dhe objekteve reale, mos u beni pjese e genjeshtrave dhe shpikjeve te atyre qe jane kunder idese se bashkimit te kombit. E atyre qe problemin shqiptar e marrin te kryer. Nje dite jot e larget do te dilni qesharak dhe hipokrit ndaj vehtes dhe familjeve tuaja dhe te vertetes kombetare.Jane shtuar zerat dhe shkrimet se idea e bashkimit eshte e tejkaluar dhe e vjeter e sidomos pas rishpalljes se pavaresise se Kosoves.
Por kini mendjen aty ku duhet te rrahet problemi shtruar dhe drejte dhe jo si koncepte individual i mendjes se ka perfunduar do gje. Kosova munde te hyje ne Europe vetem neper mese Shqiperise trungut te vete dhe jo e vetmuar. Pa bashkimin e shqiptareve nuk ka hyrje ne BE por vetem liberalizim te vizave.
Ramja e planit te Ahtisarit, shapllja e bashkimit te Kosoves me Shqiperine prej dy kuvendeve ne nje kuvende ne nje shtete nen nje Flamur. Atehere duhet te mendohet per ne BE. Nese eshte e arsyeshme te hyhet. Pa bashkimin e shqiptareve nuk ka hyrje ne BE.
Prandaj te nderuar kontriboni me penden tuaj per Bashkim te shqiptareve per domosdoshmerine e kohes dhe shekullit 21 te ,projektin gjithekombetar shqiptar.
Mbi hirin e atyre qe rane qe kjo toke u ujit me gjakun e tyre per bashkim,most e shkelim ne se do te jete mallkim….Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)